Meny
Med reservation för ändringar
TILL BORDS
Runda 1: Sill
Sill – Urval av Bergendals utvalda klassiska sillinläggningar, all fisk kommer från hållbart fiske och är märkt med MSC. Till detta serverar vi självklara tillbehör. För er som inte älskar sill kompletterar vi med en kräftröra med västerbottenost.
PÅ BUFFÉ
Runda 2: Fisk
Små rätter med delikatesser från havet ackompanjerade med läckra tillbehör.
» Dill & citrusgravad Lax med hovmästarsås (fisk, senap)
» Västerbottenpaj med rökt smetana och rödlök
(mjölk, gluten)
» Ägghalva med handskalade räkor, majonnäs och Kalixlöjrom (ägg, fisk, skaldjur)
» Inkokt Regnbåge med dillemulsion och syrad lök (fisk)
» Varmrökt lax med syrad fänkål och citronemulsion
(fisk)
» Krispig potatis med forellrom och smetana (fisk, mjölk)
» Kallrökt hälleflundra, inlagd gurka, rädisa och citronemulsion (fisk)
Runda 3: Skinka & Chark
Hantverk från hållbara gårdar i vår närhet
» Skinka från Rocklunda (senap)
» Rökt karré med rotfruktskrisp
» Grönkålssallad med krispigt sidfläsk och apelsin/ vitlöksdressing
» Rökt ankbröst med dragonemulsion och apelsin
» Rökt Renhjärta
» Viltchark från svenska skogar
» Hjortstek
» Fläsksida med tranbär
Tillbehör: Pepparrotskräm, äppelchutney, senap, rödkål
Runda 4: Småvarmt
Det klassiska ”måstet” på det Svenska julbordet
» Glaserade svenska kamben
» Köttbullar (krav, nötkött)
» Handflätad prinskorv
» Janssons Frestelse (fisk, mjölk)
» Svampomelett med persilja och gräslök (ägg, mjölk)
» Risgrynsgröt med kanelsocker (mjölk)
Tillbehör: Brunkål, äpple, rårörda lingon, surkål
Runda 5: Ostar
Urval av ostar kommer från småskaliga gårdar som Almenäs, Skärvången och Wrångebäcken.
Många av våra ostar är ekologiskt producerade. Dessa ackompanjeras med vår egen fikonmarmelad samt fröknäcke.
Allergener: Mjölk och Gluten
Runda 6: Dessert
Vår favorit ”saffranspannkaka” gör vi på ett recept från Ljugarn, östra Gotland. Naturligtvis serverad med de goda bären från samma ö, salmbär.
» Saffranspannkaka med mandelgrädde och salmbär (mjölk, ägg, mandel)
» Mjuk pepparkaka med lingonmousse (gluten, ägg, mjölk)
» Choklad och apelsinpannacotta med citrussallad
(mjölk)
» Saffransgifflar (gluten)
Runda 7: Gottevagnen
Som avslutning kan du avnjuta chokladpraliner, fudge och bräck eller varför inte några skumtomtar och julmarmelad.
Vegetariskt Julbord
Smaka gärna av vår växtbaserade del av julbordet, den består framförallt av ekologiskt grönt från Solmarka samt härliga julanpassade munsbitar.
» Svill (Inlagd, Senap & Krämig) (senap)
» Gravad morot med hovmästarsås (senap)
» Rökt tofu med äppelchutney och rotfruktschips (soja)
» Rökt rotselleri, dragonemulsion med apelsin
» Inlagda betor med dillemulsion och syrad lök
» Krispig potatis med tångcreme
» Veganska prinskorvar med surkål
» Veganska bollar med lingon och rödbeta
» Vegansk Janssons Frestelse (gluten)
» Brysselkål citrusvinägrett pumpakärnor
» Grönkålsallad med friterad tofu och apelsindressing, torkade tranbär (soja)
» Kavring med svampkräm (gluten, mjölk)
» Glaserad vegansk skav (gluten)
» Bakad spetskål med tryffelemulsion
» Picklad pumpa med rostade pumpakärnor
Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.
”*” anger obligatoriska fält