Lunchbuffén startar med livfulla sallader med de färskaste säsongsbetonade råvarorna som hämtas lokalt när det är möjligt och som alltid är ekologiska. Salladsbordet erbjuder allt från klassiska grönsaksblandningar till nya spännande kombinationer.
Därefter kan du njuta av våra varma rätter, noggrant utformade och med säsongens bästa råvaror. Vi erbjuder alltid två varma rätter där en av dem är vegetarisk. Som en del i vårt dedikerade hållbarhetsarbete så serveras varje dag en värmande soppa. Dagens soppa tas fram inför varje lunch utifrån de råvaror som ”blir över”, det är vårt sätt att ta vara på hela råvaran. Tex. kan du göra en utsökt soppa på broccolistammar.
Menyn varierar under veckorna med allt från saftigt stekt kött till delikata skaldjursrätter, varje tugga är ett bevis på vårt engagemang för riktigt god mat. Självklart är kött gårdsbestämt, svenskt och närproducerat, all fisk MSC-märkt och allt är till stor del ekologiskt där det går.
BOKA BORD
Buffén innehåller alltid minst en varm vegetariskt rätt och det stora salladsbordet inbjuder till växtbaserade läckerheter som är lika goda som näringsrika. Vi anser att alla ska ha möjlighet att njuta av en god matupplevelse, oavsett kostrestriktioner. Vegansk varmrätt beställer du enkelt direkt från köket när du besöker oss.
All mat som serveras på Bergendal ska vara god, näringsriktig och tillagad med omsorg. Det gäller naturligtvis även specialkost och annan anpassad mat.
Läs mer om specialkost