Den hållbara restaurangen

Bergendal har länge strävat efter att vara så hållbara som det går i den mat och dryck vi serverar. Det finns mycket att göra för att servera mat på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Naturligtvis väljer vi råvaror med omsorg som har producerats på ett bra sätt. Miljöcertifierad produktion utan kemikalier och konstgödning där man även tar socialt ansvar och produktion sker i under goda förhållanden.

Vi väljer gärna produktion i närområdet, samtransporter i så stor utsträckning som möjligt. Att välja produkter efter säsong är alltid hållbart men framför allt godast. God planering och rätt hantering av råvaror höjer kvaliteten och bidrar till att de håller längre.

Det modiga köket

Laga mat hållbart är spännande. Det kräver planering, tanke och erfarenhet.

Det viktigaste för oss och kanske mest utmanande i vår hantering av råvaror är att minska svinn. För att ständigt bli bättre så mäter vi svinn i olika delar av verksamheten. Köket i sin produktion och matsalen vid servering.

Kreativitet är ett av våra ledord för hur vi arbetar i köket. Genom att hela tiden hitta nya, kreativa menyer och tillvägagångssätt kan vi använda oss av hela råvaran och undvika onödigt svinn. – Håkan Nyström, Head chef

Det krävs ett modigt kök att anta utmaningen. Innovativt och kreativt som alltid vågar servera mat från hållbar produktion, ofta mycket vegetabilier.

Den informativa matsalen

Självklart är det viktigt för oss att nå ut till våra gäster om varför arbetar som vi gör och hur vi gör det. För att det ska vara möjligt krävs det att vår kommunikation med våra gäster och kunder i matsalen är utöver det vanliga. Utmaningen ligger i att göra det intressant för gästerna och väcka en nyfikenhet som skapar engagemang för det vi serverar. Något som vi ständigt strävar efter.

Genom att involvera alla i såväl kök som restaurang i diskussionen kring hållbarhetsarbetet så är målet att ge alla anställda kunskap och ett självförtroende i det vi gör. Det skapar en stolthet kring det vi serverar som vi vill sprida vidare till alla som besöker oss.
– Mattias Larsson, Restaurant Manager

Hoppas att ni som är på plats vill ta del av det vi gör, för är du på Bergendal berättar vi gärna om det vi serverar. Ni kan definitivt alltid luta er tillbaka i stolen och njuta av god mat och dryck, för det är alltid det viktigaste.

Liknande inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress nedan och ta del av nyheter och erbjudanden från Bergendal. Du samtycker till att din mejladress sparas och lagras i våra system. Du kan när som helst avregistrera dig.