Men vad är väl en jul på Bergendal? Kanske alldeles för rörig och stökig, med massor av mat som slängs … eller kanske … alldeles, alldeles underbar.
När du hör ordet ”julbord”, tänker du då tillbaka till den vilda scenen från julkalendern Sunes Jul när familjen äter ett kaosartat julbord? Scenen, som för övrigt är inspelad i Herrgården på Bergendal är långt ifrån vad vi vill att vårt julbord representerar.
Bra råvaror är A och O
För oss är det viktigt att kvaliteten på maten och råvarorna är den bästa. Vi prioriterar ”bra” framför ”mycket”. Våra råvaror är ekologiska och hållbart producerade samt tillagade på ett hållbart sätt. Vi strävar efter att vara inkluderande, med mycket grönt och få allergener, och ser till att allt är väl skyltat. Målet är att det ska finnas ett alternativ för alla, så att ingen lämnas utanför.
Genomtänkt servering
Middagen börjar harmoniskt med att sillen serveras vid borden.
Genom att större delen av julbordet är upplagt i portionsform kan vi erbjuda ett mer säkert och tryggt serveringssätt. Genom att lägga upp maten i vad vi kallar för ”delikatessformat” (redan uppdelat i mindre portioner) kan vi minska överkonsumtion och matsvinn.
Nu är vi mitt i den roligaste tiden på året för oss som älskar julmat, traditioner och trevligt umgänge. Julen 2024 på Bergendal är inget undantag – här får man allt man kan önska sig.
Men höjdpunkten är givetvis alla härliga gäster som kommer till oss under december. Vi är så glada för att få skapa denna magi tillsammans med er.